w_dupke_czesany w odpowiedzi na post: Az42 | /topic/2819662/reply/14700704/edit /forum/reply/14700704/canEdit
Pośmiewiskiem to jest PO, które nie potrafi z honorem pogodzić się z przegraną w wyborach i rozpowszechnia kłamstwa o Polsce jaka tu niby jest zagrożona demokracja i rozpowiada inne bzdury. Słyszałeś ostatnio jak s u k a Sikorskiego w USA zwymyślała Polskę?
Kilka miesięcy temu był światowy dzień młodzieży i przyjezdni byli zaskoczeni, że w Polsce jest normalnie, myśleli że są wojska na ulicach, Niemcy nabrali sobie prowiantu na kilka dni. Tak o Polsce się pisze w Europie, bo tak Europie wygodnie.
Europa jest wkurzona na Polskę, że nie dadzą rady nam niczego narzucić tak jak PO, poklepali ich po plecach, a ci się cieszyli, a tak naprawdę Europa działała w swoim interesie a nie Polaków. Polska ma teraz silny rząd.
W Europie nie lubi się Węgier i Polski bo nie słuchają się Europy.
EUROPA POWINNA NAS SŁUCHAĆ I WĘGIER BO JESTEŚMY OD NIEJ MĄDRZEJSI. Przykład najeźdźców zwanymi uchodźcami.
Nawet ten Niemiec, brodacz, prezydent Unii czy co, nie pamiętam nazwiska najpierw strasznie psioczył na Polskę, chciał narzucić Polsce przyjęcia najeźdźców z Afryki, a teraz sam przyznał rację, że Polska już przyjęła dużo uchodźców z Ukrainy i nie musimy przyjmować już dzikusów.
Polska nie musi się niczego wstydzić. Z Polską się nikt wcześniej nie liczył, a teraz może to się powoli zmieniać.
Najpierw się kogoś wyśmiewa, potem się go boi, a na końcu przyznaje mu się rację.
Co zyskałem na rządach pislamu:
Najważniejsza rzecz to mam poczucie, że obecny rząd jest uczciwy, nie kradną jak PO. Deficyt budrzetowy powinien być większy, a pomimo że wprowadzili 500+, pomimo tak wielkich wydatków deficyt jest mniejszy, więcej można zrobić, budżet jest w dobrym stanie, w najlepszym od 7 lat.
Więc jak już pisałem 500+ dodatkowy grosz dla wielu rodzin, szczególnie dla tych co ledwo wiążą koniec z końcem, wzrosła i chyba jeszcze wzrośnie minimalna płaca, także w umowach o dzieło i zlecenie. Kiedyś płacili nawet 3 zł!!! na godzinę, teraz 12 zł brutto, w tesco było chyba 8 zł.
Niższe ceny na leki dla ludzi 75+.
Obrona terytorialna, bardzo ważna sprawa, zgłosiło się więcej chętnych niż było miejsc.
W przyszłości mogą być tańsze mieszkania za 2,5/3 tys z metra, a nie 6/7 jak jest teraz. Będzie jeszcze więcej udogodnień.
A CO DLA POLAKÓW ZROBIŁ TWÓJ KOCHANY RZĄD po?