Przecież to oczywiste, że Wszechmogący, Dobry, Niepojęty i Osbowy Bóg jest jedynym
wyjasnieniem pochodzenia naszego wszechświata. My i wszystko co nas otacza jest
dowodem inteligentnego projektu. Niemożliwe jest by świat w formie jaką teraz znamy powstał
w wyniku przypadkowego Wielkiego Wybuchu (który powstał z niczego!). Niektórzy twierdzą, że
zostaliśmy stworzeni przez inną inteligentniejszą rasę, ale w takim razie jak powstała tamta
rasa? Jeszcze inni twierdzą, że świat jest wieczny, ale jak mówi sama nauka materia musi
mieć swój początek, a więc wieczny może być tylko byt niematerialny, czystoduchowy, jakim jest
Bóg, którego możemy poznawać i odkrywać poprzez jego dzieła.
Tym, którzy mimo to nie są pewni istnienia Boga, polecam szersze zapoznanie się z ogromną
ilością dowodów na Jego istnienie (np. modlitwa językami, opętania, egzorcyzmy, spoczynek w
Duchu Świętym itp.). Sam kiedyś byłem sceptyczny i uważałem się za ateistę, dopóki nie
zainteresowałem się tym tematem. Zacząłem szukać Boga, chodzić na msze o uzdrowienie i
inne spotkania, jak chociażby niedawna uroczystość na stadinie narodowym "Jezus na
Stadionie". Muszę przyznać, że byłem świadkiem wielu zjawisk niewytłumaczalnych, ludzie
wstawali z wózków, padali pod natchnieniem Ducha Świętego, mówili językami, których nie
znali, a podczas podniesienia Najświętszego Sakramentu słychąć było krzyki opętanych.
Byłem niesamowicie zaskoczony, to uczucie kiedy rzeczy, które niegdyś traktowałem jako zwykła
bajkę okazały się prawdą! Ale jescze bardziej byłem zdziwiony kiedy na drugi dzień media nie
wspomniały o tym ani słowa...
Medialnej propagandzie zależy by ludzie nie wierzyli w Boga, gdyż wiedzą że takimi ludźmi
można łatwo manipulować i sobie podporządkować (min. po przez zastraszenie). Boją się
natomiast prawdziwych chrześcijan, którzy nie lękają się śmierci. Ale jest to szerszy temat, który
poruszyłem ze względu na to, że wielu niewierzących tłumaczy się: "Gdyby Bóg istniał mówili by
o tym w telewizji i ukazywaliby prawdziwość zjawisk nadprzyrodzonych". Muszę przyznać, że
sam kiedyś należałem do takich ludzi, dopóki szerzej nie zainteresowałem się tematem
zjawisk niewytłumaczalnych i dopóki nie zostałem świadkiem takich zjawisk.
Wszystkim, którzy jeszcze nie poznali Boga i niedoświadczyli Jego miłości polecam
zainteresowanie się powyższymi tematami, uczęszczanie na msze o uzdrowienie, bądż
uwolnienie (zobaczenie człowieka opętanego na żywo, zobaczenie jego nienawiści do Jezusa i
zobaczenie niesamowitej zmiany po modlitwie, naprawdę zmienia patrzenie człowieka na
świat o 180 stopni) Polecam również filmy, które celowo są zatajane przed szerszą
publicznością (np. "Wezwanie do przebudzenia", "Bóg cudów", "Spadające talerze", "Czym jest
spoczynek w Duchu Świętym", "Egzorcyzmy Anneliese Michel"). Wiele z tych filmów można
znależć na YouTube. Pozdrawiam i polecam szersze zainteresowanie się tematami takimi jak:
Zjawiska niewytłumaczalne, opętania, zakon Illuminatów itp.!