..ale tylko chrześcijańskiego, bo tylko chrześcijan zasypują masą pytań: co? kto? i dlaczego?
W sumie sprytne, bo gdyby zapytali jakiegoś Muhameda dlaczego wierzy w Allaha, zapewne dostaliby kulkę/ładunek/miecz ofiarny w łeb
..ale tylko chrześcijańskiego, bo tylko chrześcijan zasypują masą pytań: co? kto? i dlaczego?
W sumie sprytne, bo gdyby zapytali jakiegoś Muhameda dlaczego wierzy w Allaha, zapewne dostaliby kulkę/ładunek/miecz ofiarny w łeb
Zwłaszcza, że to wykluczone przez drugą zasadę termodynamiki. Just sayin
To moje wrażenia odnośnie ciebie po zapoznaniu się z twoimi poglądami i ogólną egzystencją na tym forum.
Dlaczego? większość moich poglądów nie mija się bardzo z prawdą. A, sory, ty przecież spotkałaś w życiu miłego muzułmanina, oczytanego katola i nie-obłudnego ateistę czyli zapewne wszyscy tacy są
To był przykład, mogą przecież szukać lekarstwa na raka, zmniejszyć głód na świecie czy sklonować człowieka. To chyba duzo ciekawsze niż po raz 100 powtarzanie:
"Boga nie ma, który chce z nami o tym podyskutować?"
Czemu zapominasz o naukowcach, którzy ciągle badają dowody na istnienie Boga? To jest twoim zdaniem ciekawsze? Emocjonowanie się każdym "cudem" i "znakiem z niebios", itd.?
Jasne,że nie, oni nie szukają rozwiązania zagadki cudu, ale usilnie starają się udowodnić,że to nie boska interwencja tylko cokolwiek innego.
Pieprzyć genetykę i medycynę, komu to potrzebne jak można pogrążyć wierzących!
Czujesz się jakimś uciśnionym? Bo nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi. Skoro mówi się o istnieniu boga, to czemu nie można mówić o jego nieistnieniu? Uwierz mi, nie wszyscy naukowcy skupiają się na "pogrążaniu wierzących".
Weź czytaj coś poza główną onetu to zobaczysz ile tego pieprzenia medycyny jest. http://www.plosmedicine.org/
Co do klonowania, http://www.cell.com/retrieve/pii/S0092867413005710
Jasne, ale poza beta testami, projektami, które wejdą w życie za 100 lat, jest coś interesującego? Czy nadal lepiej wymyślić lekarstwo na raka, które wejdzie do produkcji seryjnej za 50 lat i w przerwie zadać kilka pytań wierzącym żeby się pośmiać?
Tylko popatrz np na swoje tematy czy jukatosa- zawsze głównym bohaterem jest albo jakiś nawiedzony moher lub ksiądz- wielbiciel chłopców. Nigdy nie widziałem na forum tematu w takim stylu w którym obrażałby islam. Przypadek? Nie sądzę
Nigdy nie założyłem tematu choćby zbliżonego do tematów Jukatosa czy Amerrozzo. Nie zaprzeczam jednak, że nie zabierałem w nich głosu. Co do islamu to poszukaj sobie moich wypowiedzi. Nigdy nie ukrywałem, że najchętniej uruchomiłbym dla tej bandy brudasów komory gazowe w Auschwitz.
Hola, bo się zagalopowałeś. Ja zakładałem tematy w dziedzinie, którą się żywo interesuję. Moje tematy były w wersjach soft i hard, ale nigdy nie obrażałem dla samego obrażania. Ty zakładałeś tematy, aby wyłącznie obrażać i się wyśmiewać. Nie wiem, jak można mnie stawiać w jednym rzędzie z Jukatosem. Ale w sumie już nie chcę wiedzieć - jeżeli islamista to dla ciebie brudas, którego wysłałbyś do komory gazowej, to najlepiej pokazuje jak niemoralną istotą jesteś.
Choćby tu: http://www.filmweb.pl/forum/inne/Przeceniona+matka+boska.,22...
Katole, rozmodlone owieczki, cały ten cyrk... Nic więcej nie miałeś do przekazania w temacie poza darciem łacha.
Co do islamistów - sęk w tym, że masz tak ograniczone widzenie, że gdy piszą "islam" ty widzisz tylko "islamskich fundamentalistów". Już wcześniej pisałeś o zrzucaniu bomb na islamistów, co siłą rzeczy pociągnie ofiary w niewinnych dzieciach. Ale w sumie wypowiadałeś się też pogardliwie o dzieciach islamistów, kiedyś się o to już przyczepiłem, teraz tego za Chiny Ludowe nie odnajdę, ale na pewno pamiętasz. Generalnie jak patrzę na twoje wpisy, to wolę być rozmodloną owieczką, katolem, błaznem i co tam jeszcze wymyślisz, ale przynajmniej nie być na bakier z moralnością.
Czy ja się tam nabijałem z katoli? Tylko dałem do zrozumienia, że są obłudnikami, bo nie szanują swoich bożków, kupczą ich wizerunkami i w dupie mają 2 przykazanie. Nic więcej.
Co do wspomnianej moralności, to rzecz względna. Trzeba ją czasem dopasować do rzeczywistości, bo pamiętaj, że ci, w których mój rzekomy brak moralności "uderza" nie mają jej za grosz.
Żyjesz w Polsce, kraju katolickim, czego ty oczekujesz? Że ludzie będą sobie zawracać dupy jakimiś Allahami? Tu jest Polska, czyli Jezus, Maryja. A zresztą nie oszukujmy się. Najwięcej ludzi rozmawia o kościele, nie żadnym bogu.
Dlaczego spłycasz wszystko do Polski? nie bądźmy tak krótkowzroczni, chrześcijanie i ateiści są na całym świecie.
Ok, a więc rozszerzmy to na skalę światową. Znaczna większość populacji to katolicy (jeszcze), do tego biorąc pod uwagę ilu katolikom nie podoba się praca kościoła i są niezadowoleni z tego, że księża to już w większości czarna mafia, która zbija sobie fortunę, to po prostu otwarcie to krytykują. O muzułmanach się tak nie słyszy. I mimo, że islam naszej części świata i zachodu tak nie dotyczy, to jednak, zwróć uwagę, że coraz częściej docierają do nas informacje o ludziach walczących o swoje prawa w krajach muzułmańskich, szczególnie kobiet, którzy sprzeciwiają się swojej religii.
Mamy o tyle szczęścia, że kościół rzymsko-katolicki złagodniał i akty przemocy nie są w już dzisiejszych czasach stosowane.
Myślę, że ku temu zmierza również islam, ale jeszcze baaaardzo długa droga przed nimi. Nie wiem czy my tego doczekamy, ale może przyszłe pokolenia już tak.
Chrześcijanie to większość, chciałaś powiedzieć. Jasne,że o tym się nie słyszy, tak samo nie słyszy się o dawaniu dupy za pracę, rytualnych mordach i wszystkiego co nie jest na głównej stronie onetu czy wp.
JUŻ złagodniał? czyli 20 lat temu papież nawoływał do krucjaty?
Myślę, że masz problemy z przetwarzaniem informacji i wyłapujesz tylko to, co dla ciebie wygodne. Odrzucasz wszystko co ci nie pasuje, a utrwalasz tylko to, co odpowiada. Nawet nie starasz się stanąć po drugiej stronie barykady, tylko zamykasz się w swoim własnym fanatyczno-stereotypowym gronie. Nie krytykuj ludzi, o których nie masz zielonego pojęcia i pogódź się z tym, że świat nie jest tylko biały albo czarny.
Jest biały i czarny, nawet pomimo tego,że twój kolega jest muzułmaninem,a i tak rozkręca świetne imprezy i polewa ci na każdej z nich
Jesteś momentami bardzo żałosny. Te twoje "ironie", "sarkazmy" i inne bardziej żenują, niż śmieszą lub świadczą o twojej "inteligencji".
Hehehe są, bo spieniłaś się jakbym ci ukradł ostatnią wypłatę ;)
Czemu odniosłeś takie wrażenie? Mnie nie denerwuje nawet rozmowa z Emką, a co dopiero z tobą.
nawet jeśli, nie przyznałabyś tego, nikt by nie przyznał
Żyjesz w Europie środkowej to czemu oczekujesz, że krytyka islamu będzie choć równa z chrześcijaństwem?
Ja nie mówię o krytykowaniu islamu na naszym terenie, ale na całym świecie
Jeszcze kilka lat temu byliśmy Europą Wschodnią, teraz już Środkową, przed 2020 zapewne Zachodnią...
Tak cię boli geografia, czy co, jakieś rozbiory były ostatnio? https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/...
Otwórz sekcję geography, starałem się wybrać źródło jak najmniej zmanipulowane przez lobby wschodnie i zachodnie. Swoją drogą, jaki ten filmweb jest prymitywny że nie radzi sobie z https.
A ty się ujawniłeś właściwie w prawdziwym życiu czy robisz za geja tylko na filmwebie?
nie tylko nie zasypuję nikogo gradem pytań, ale te wasze religijne tematy o Bogu są dla mnie do usrania nudne i bezpłciowe