Polonia Warszawa, ŁKS Łódź, Cracovia, Warta Poznań

Popularniejsze są takie kluby jak Legia Warszawa, Widzew Łódź, Wisła Kraków i Lech Poznań. Polonia Warszawa, ŁKS Łódź, Cracovia, Warta Poznań też mają tytuły Mistrza Polski i Puchary polski. Prawda jest taka, że kluby te są starsze niż Legia Warszawa, Widzew Łódź, Wisła Kraków i Lech Poznań. Mimo to mają mniej kibiców. Polonię Warszawa, LKS Łódź , Cracovię i Wartę Poznań zakładała polska inteligencja miejska wywodząca się z miejskiego mieszczaństwa. W czym te kluby są gorsze od tych bardziej popularny? Są jacyś kibice Polonii Warszawa, ŁKS Łódź , Cracovii czy Warty Poznań?

1
  • Ja byłem kibicem Polonii Warszawa pamiętam jeszcze jak grał tam Daniel Mąka ale najciekawszy skład mieli w sezonie gdy tam grał między innymi Teodorczyk z Wszołkiem a jak zdegradowali ten klub do 4 ligi to ich już nie śledzę

• Tym pytaniem to chyba trollujesz. Jasne, że mają kibiców. Cracovia, ŁKS mają sporo kibiców i nie wiem skąd wysuwasz takie wnioski. Jedynie mogę się zgodzić co do Warty Poznań, bo faktycznie tam zainteresowanie klubem jest mizerne, ale zawsze było mniejsze od Lecha. Więcej Poznaniaków jest za Lechem i tyle, jeszcze dłużej trzymają się na wyższym poziomie rozgrywkowym, mają więcej osiągnięć itd. Ciężko jest żeby np. dwa kluby z danego miasta miały tyle samo kibiców.. Zazwyczaj jeden ma więcej, drugi mniej. Polonia jak grała w ekstraklasie, to frekwencja nie była taka zła. Teraz jest słaba, ale część się odwraca od klubu jak ten spada nagle do 4 ligi albo i jeszcze niżej.

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu:
o