klaudianatalia w odpowiedzi na post: Hagan |
ocenił(a) ten film na: 8 /topic/1364964/reply/8518555/edit /forum/reply/8518555/canEdit
Hagan - nie wierzę w to co przeczytałam. Jestem ateistką, więc jestem debilką? Bo jakiś Twój "Pan" dla mnie nie istnieje? Ksiądz katolicki to, niestety, nie jest zdrowy na rozumie człowiek. Żaden zdrowy mężczyzna nie decyduje się na życie w celibacie, bez stosunków seksualnych przez całe życie. Jeśli się decyduje to jest, zapewne, homoseksualistom - co do których absolutnie nic nie mam, szanuję - toleruję - albo ma jakieś dewiacje (pedofilia?). Wybacz mi, ale to, że kościół katolicki jest zbiorowiskiem pedofilii nie jest żadną tajemnicą, a z czegoś to wynika. W naszych czasach ksiądz to tylko zawód, a facet wykonujący go powinien móc mieć rodzinę. Powinien móc żyć w zgodzie ze sobą a nie z nakazami wielkiego Ojca - Papieża - Watykanu czy po prostu postawionego wyżej kleru. 90% księży to po prostu hipokryci, którzy mają łatwą kasę po skończeniu seminarium, bo taki ksiądz nigdy nie jest na "bezrobociu", a proboszcz jak się dobrze ustawi to w jednej parafii siedzi całe życie i tylko zmienia samochody, meble, sprzęty i przydrożne kobiety, jak rękawiczki. Taki niestety jest prawdziwy obraz księży. Na 10 księży jakich spotkałam 10 miało jakieś problemy ze sobą, a to pili, a to zaczepiali młode dziewczyny w sposób co najmniej nieetyczny, a to zrobili dziecko parafiance a to... itd.