Powiesić twórców filmu!

Jak można w katolickiej Polsce pokazywać taki obraz księży!? Ksiądz ma udzielać wsparcia duchowego w trudnych chwilach, a nie dopytywać dzieciaka o walenie konia!!! Ten film to fałszowanie obrazu duchowieństwa w Polsce i robienie pożywki dla niewierzących debili!
Poza tym - mały plusik za Lady Pank i "Fabrykę Małp". Nauczycielka ZPT też niezła hetera - miałem polewę ze sceny z "wiatraczkiem". Ale film zdecydowanie do Frycza i Żebrowskiego - ten mały był zbyt ciotowaty. Chociaż z takim hardkorowym tatusiem każdy by wymiękł.

• Oczywiście zjadłem wyraz, miało być "film zdecydowanie należał do Frycza i Żebrowskiego".

• Jak by pokazano księży w dobrym świetle, to pewnie by film nie miał żadnych szans na zagranicznych festiwalach, a tak jakieś miał, mimo, że marny. W końcu dzisiaj nie ma filmu w UE, który nie pluję jadem na katolików...

• Hagan, zgodnie z Twoim rozumowaniem w Polsce powinno się pokazywać tylko taki obraz księży jak w Plebanii i Ojcu Mateuszu (to dopiero jest zafałszowany obraz duchowieństwa)! Ludzi niewierzących nazywasz debilami, bo nie myślą tak jak Ty...?

• Nazywam debilami bo odrzucają oczywisty dla wszystkich normalnych ludzi fakt istnienia Pana. A księża to w 90% ludzie oddani służbie bożej, spowiadałem się u niejednego kapłana i nigdy nie spotkałem się z taką inwigilacją jak w filmie.

• Hagan, "oczywisty fakt istnienia Pana" napewno bez trudu "debilom" udowodnisz, ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje. Zapraszam więc na forum ateista.pl, gdzie będziesz miał możliwość podzielenia się z "debilami" swoimi poglądami, w chrakterystycznej dla siebie, odważnej formie.
        pozdrawiam

• "Nazywam debilami bo odrzucają oczywisty dla wszystkich normalnych ludzi fakt istnienia Pana" - Mówisz o mnie swoim Panu? Co prawda już istnieje (zostałem zrodzony, a nie stworzony) ale jeszcze nie umiem zaginać czasoprzestrzeni, narazie pracuje nad osiągnięciem samoczynnej regeneracji wszystkich moich komórek...(może nanotechnologia?) żeby nigdy nie umrzeć tu na zemi, jak żałosny człowieczek, cząstka żałosnego kolektywu, kólka różańcowego o nazwie "Memento Mori". Potem, jak już będe dysponował odpowiednią technologią zgniatania materii, od czasu do czasu stworze sobie wszechświat ustalając różne reguły gry w każdym z nich (różną liczbe wymiarów przestrzennych czy różne wartości stałych fizycznych). Moje już nie organiczne ani nawet materialne, superstrunowe (teraz) wszechmogące ciało będzie rządzić wszystkim dookoła. Zajebiście będzie poruszać się między wymiarami i władać moimi własnymi wszechświatami! ;D Potem znajde istote która stworzyła nasze wszechświaty i ją zabije, bo co to kuwa jest, nie ma takiego bicia, koniec imprezy. Postoje i popatrze pare minut aż w moich wszechświatach po miliardach lat zrodzi się życie. Wezmą mnie wyrzuty sumienia po zabiciu "boga", odpierd.oli palma i objawie się moim istotkom i powiem aby się wzajemnie miłowali. Spoko mam jeszcze troche czasu na razie są za tępi by zrozumieć moje motywy, ale cóż to? Czuje nóż w plecach... To jedna z moich istotek mnie zabiła... Padam martwy poza czasem i przestrzenią

• "Nazywam debilami bo odrzucają oczywisty dla wszystkich normalnych ludzi fakt istnienia Pana."

Zamiast szanować bliźniego swego nazywasz go debilem.To nie po chrześcijańsku.

• Jakiego Pana? Pana Tomka?

• Hagan - nie wierzę w to co przeczytałam. Jestem ateistką, więc jestem debilką? Bo jakiś Twój "Pan" dla mnie nie istnieje? Ksiądz katolicki to, niestety, nie jest zdrowy na rozumie człowiek. Żaden zdrowy mężczyzna nie decyduje się na życie w celibacie, bez stosunków seksualnych przez całe życie. Jeśli się decyduje to jest, zapewne, homoseksualistom - co do których absolutnie nic nie mam, szanuję - toleruję - albo ma jakieś dewiacje (pedofilia?). Wybacz mi, ale to, że kościół katolicki jest zbiorowiskiem pedofilii nie jest żadną tajemnicą, a z czegoś to wynika. W naszych czasach ksiądz to tylko zawód, a facet wykonujący go powinien móc mieć rodzinę. Powinien móc żyć w zgodzie ze sobą a nie z nakazami wielkiego Ojca - Papieża - Watykanu czy po prostu postawionego wyżej kleru. 90% księży to po prostu hipokryci, którzy mają łatwą kasę po skończeniu seminarium, bo taki ksiądz nigdy nie jest na "bezrobociu", a proboszcz jak się dobrze ustawi to w jednej parafii siedzi całe życie i tylko zmienia samochody, meble, sprzęty i przydrożne kobiety, jak rękawiczki. Taki niestety jest prawdziwy obraz księży. Na 10 księży jakich spotkałam 10 miało jakieś problemy ze sobą, a to pili, a to zaczepiali młode dziewczyny w sposób co najmniej nieetyczny, a to zrobili dziecko parafiance a to... itd.

• czego sie oburzacie? nie każdy ksiądz to mateusz albo wikary z plebanii. ten był jakiś zboczony i obraz nie był przekłamany. chyba każdy wie, że się tacy zdarzaja i to nierzadko.

• Witam. Zastanawiam się czy komentarz Hagana nie jest prowokacją. Jeśli jest to się daliśmy nabrać i ja też bo mi się adrenalina podniosła. Kto Ci człowieku wierzący dał prawo wyzywać ludzi niewierzących od debili? Nikt nie ma takiego prawa i ja na to nie wyrażam zgody. Jako osoba niewierząca od lat i jako człowiek po prostu! A co do sceny spowiedzi to jest ona w 100% prawdziwa. Wielu moich kolegów szkolnych właśnie tak wspominało spowiedzi i wielu zarzekło się, że już nigdy więcej! Zdarzają się dobrzy, mądrzy, empatyczni księża i księża bez taktu, mądrości, zadufani mali ludzie, którzy poprzez swoją posługę Bożą chcą być wyżej. Tak samo jak zdarzają się mądrzy i mniej mądrzy lekarze, nauczyciele i w ogóle ludzie. Po przeczytaniu drugiego komentarza coraz bardziej jestem pewna, że to prowokacja nie najwyższych lotów. Ale jeśli nie to więcej POKORY doradzam.

• Człowiek? Jaki tam z ciebie człowiek, pełnowartościowy człowiek powinien być wierzący zwłaszcza w Polsce. Ale może to nie twoja wina że miałaś (-eś) rodziców sympatyków PZPR i ZSRR, którzy pewnie nawet do pierwszej Komunii iść ci nie pozwolili. Ateiści są mniejszością i sam ten fakt dowodzi temu że nie mają racji. Mam nadzieję że kiedyś w Polsce przejmą władzę prawdziwi Polacy i zmuszą nie-Polaków do opuszczenia naszego kraju.

• Pisząc:"pełnowartościowy człowiek powinien być wierzący zwłaszcza w Polsce" sugerujesz, że wiara w takie czy inne bóstwa, bądź niewiara w ogóle zależy od czynników kulturowych. Wskazywałoby to na fakt, że w obiektywnie istniejącego Boga nie wierzysz, a zatem uznajesz Go (Boga) za wytwór ludzi, wytwór kultury!
        Napisałeś: "Ateiści są mniejszością i sam ten fakt dowodzi temu że nie mają racji." Fakt, iż ateiści należą do mniejszości w żaden sposób nie przesądza o istnieniu Boga! Duża część osób deklarujących wiarę w Boga,tak naprawdę w Niego nie wierzy. Człowiek wierzący to taki, który postępuje zgodnie Boskimi prawmi, zgodnie z treścią objawienia. Tymczasem, znaczna część "wierzących" nawet nie zna dogmatu, a deklarują wiarę, ze względu na czynniki kulturowe, tradycję, czy pogląd większości. Ponadto, jako miłośnik historii, napewno dobrze wiesz, że większość nie przesądza o słuszności poglądu.
        Używasz wyrażenia "pełnowartościowy człowiek" odnośnie do człowieka wierzącego. Czy mógłbyś wyjaśnić w jaki sposób niewiara w Boga odbiera pełną wartość człowiekowi? Jeżeli człowiek niewierzący nie jest człowiekiem to czym (nie pytam kim, bo już pierwiastek ludzki mu odebrałeś)?
        pozdrawiam

• To z pewnością była prowokacja, może nawet nie zamierzona ale jednak prowokacja. Facet nie zrozumiał ironii zamieszczonej w filmie, więc przyszedł i to skomentował. A po jego wypowiedzi widać kto jest "debilem" a z debilami sie nie powinno dyskutować (w ten sposób się płodzą-udebilniając innych rozmową)

oszczędzam sobie czytania reszty komentarzy umieszczonych poniżej, wątpię żeby było coś wartego do czytania i odradzam to reszcie

a jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć film to można to zrobić w kawałkach na YouTubie

http://www.youtube.com/watch?v=SJm1RMKWOQM&feature=autop...

• "Ksiądz ma udzielać wsparcia...." nic dodać nic ująć, sam sobie odpowiadasz na to pytanie, w założeniach MA...ale jak jest w rzeczywistości to inna sprawa. Czy każdy ksiądz postępuje uczciwie ? sam pewnie w to nie wierzysz, pewnie, że nie. Niestety choćby marginalne zachowania tego typu przekładają się automatycznie na obraz całości kościoła. Autorzy filmu mieli taką obserwację i zdecydowali, że tego typu zdarzenia w życiu bohatera będą kształtowały jego osobę. Na młodym człowieku niewątpliwe kontakt z takim księdzem odciska piętno na całe życie. W jednym filmie pokazują katolicką sielankę w innym katolickie piekiełko. Skoro film był w kinach to "w katolickiej Polsce" można na szczęście pokazywać taki obraz księży. Chwała za to autorom, choć film mocno przeciętny.

• użytkownik usunięty

"Nazywam debilami bo odrzucają oczywisty dla wszystkich normalnych ludzi fakt istnienia Pana. A księża to w 90% ludzie oddani służbie bożej, spowiadałem się u niejednego kapłana i nigdy nie spotkałem się z taką inwigilacją jak w filmie. "

Masz zaburzenia umysolwe/jestes z wiochy/jestes neonazista/ czlonkiem lpr/nopu/masz 10 lat?

Kopac rowy a nie korzystac z netu. Internet pozwala wyrazac swoje zdanie nawet minorum gentium, a te zazwyczaj cechuje brak logiki i szerokopojeta tepota. Niedorosles do tego medium.

• Taki sam z ciebie detektyw jak i specjalista od poprawnej polskiej pisowni.
      Uzyskałeś 0.5 punktów na 6, odpowiedź 3 - nie jestem neonazistą ale nacjonalistą-patriotą. I wcale się tego nie wstydzę.

• użytkownik usunięty

Rowy kopać - już cię pouczyłem. W internecie hołota może wypowiadać się do woli - w tym momencie można złożyć doniesienie do prokuratury o podżeganie do zabójstwa – zresztą zabijanie to się podobno kłóci z 5 przykazaniem które Jahwe dał Żydom – jak stwierdziłeś większość ma racje – większość uznała ze jesteś co najmniej niezrównoważony więc kita pod dupę i rowy kopać – nic nie osiągniesz w życiu. Pochwal się swojej matce swoimi wpisami i lepiej weź się za prace domową – żebyś chociaż wiedział jak górki sypać by cię nie przygniotły...

Patriota i nacjonalista to dwa rożne pojęcia.
        Patriotą był Piłsudski, nacjonalistą był Hitler.

• Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• użytkownik usunięty

Co najwyżej możesz kopać rowy – każda Twoja wypowiedz świadczy o tym ze jesteś po prostu idiotą, który jest nikim, i status ten zachowa już do grobowej deski.

Jeśli roi Ci się w tej małej główce ze Jeszua z miasta Nazaret, czy też druga Twoja ikona Jan Paweł II zgodziliby się z Tobą to jesteś tym większym idiotą.

Zadałem sobie trud przeczytania kilku Twoich postów, i każdy kto to zrobi stwierdzi ze jesteś po prostu śmieciem, nikim - każdy człowiek [ w tym także wspomniany przez ciebie (co oczywiste) ateista czy też gej] winien tobą gardzić, a taki zwierzak jak ty (to jest wspominany przez ciebie „cofnięty typ”) może zabawiać z tobą w taki sposób jak lubisz a zapewne niezbyt wyszukany lub tez przegryzać aortę.

Tutaj, jak i gdzie indziej nikt nie chce wdawać się w kłótnie z idiotą – i jednocześnie go nakręcać, ale ktoś powinien bo idiota musi sobie w końcu uświadomić ze jest idiotą. Nie wyobrażam sobie byś chował dzieci bo albo być gwałcił, albo bił albo krzywdził w inny sposób – zapewne słowny. Nie wiem kto popełnił błąd w Twoim wychowaniu – może po prostu go nie było.
            Jeśli tak to z racji wykształcenia i wieku poczuwam się do ostrej reprymendy, która być może ruszy pewne trybiki tak że choć minimalnie zrozumiesz skrajny debilizm umysłowy jaki prezentujesz.

Założyłeś topić na str. o Pearl Harbor o bodaj Aflecku – w którym wyzywałeś aktora od „ciot” bo jego postać płakała nad utraconym przyjacielem z którym powadził się o kobietę.
            I twierdziłeś ze winien się cieszyć z jego śmierci bo teraz ta kobieta była jego.
            · widać że nigdy nie miałeś przyjaciół a uczucia wyższe są ci obce – co mnie nie dziwi.
            Założyłeś także topić o Radcliffie (tym który gra Pottera) i wyzywałeś go analogicznie jak wyżej przypisując mu swoje obrzydliwe upodobania do zoofilii – co miało być zabawne.
            To zwykła gównażeria. Ponadto wsadziłeś w jego usta słowa których nie wypowiedział a zrobiła to postać Hermiony, w dodatku, dubbingująca ja aktorka.

Trzeci post który zapadł mi w pamięć wśród szeregu obrażania ludzi, lepszych niż Ty:
            Temat o Das Boot - w którym nie podobało Ci się rzekome uczłowieczanie niemieckich podwodniaków – sugerowałeś „ze to były maszyny do zbijania bez uczuć”. Na wojne nikt nie idzie z uśmiechem i nikt nie cieszy się z odbierania życia (wyjąwszy tak zdegenerowane jednostki jak ty – to się klasyfikuje do domu poprawczego/izolatki z zakładem psychiatrycznym włącznie). Jaka wymowę miała faszystowska ideologia wszyscy wiemy - zbliżona do twojej – oni tez wskazywali kto jest człowiekiem a kto nie. Ale znamiennym jest fakt ze trudno określić społeczeństwo PRL jako 100% procentach komunistyczne, podobnie z III Rzeszą. Nie każdy w Polak w Czechosłowacji cieszył się interwencji, lub może inaczej prawie nikt się nie cieszył.

Kończę mój wywód bo zdaje sobie sprawę ze będzie dla Ciebie mało zrozumiały, ale jako pedagog, muszę chociaż spróbować cie ogarnąć - z takimi zapędami będziesz co najwyżej bandytą lub ewentualnie zostaje ci kopanie wspomnianych już rowów, a może kariera grabarza... któż wie?

• Wiesz, chyba nie ma sensu komentować Jego urojeń, bo i tak nic z tego nie zrozumie. Hagan, czuje satysfakcję gdy uda Mu się wykoncypować najgłupszy możliwy pogląd, którym podzieli się na forum i gdy znajdzie się ktoś kogo ten idiotyzm zdenerwuje to pewnie osiąga pełnię szczęścia! Najbardziej bolesne dla Hagana nie będzie wykazywanie niedorzeczności Jego tzw "poglądów", a brak odzewu. Wskazuje na to fakt, że Hagan nigdy swych "poglądów" nie broni. On nie chce udowodnić, że ma rację (co swoją drogą z oczywistych względów jest niemożliwe), on poprostu rzuca pojedyńcze hasła, żeby zdenerwować ludzi. Posty z prośbami o uzasadnienie oczywiście zostawiał bez odpowiedzi, bo najzwyczajniej w świecie nie ma nic do powiedzenia!

• użytkownik usunięty

Wiem - ale źródła takich postaw, ogólnie jakis taki brak myślenia dziwi mnie, są idioci którzy potrafia godzinami wykazywać wyższość czegoś urojonego - ale padaja za tym mniej lub bardziej błędne (ale jednak) procesy myślowe, jakiś ciąg przyczynowo skutkowy, argumenty - tego tu brak i cholernie mnie to niepokoi.

• O żesz, to jestem zaskoczony! "Jako pedagog?" Nauczycielem jesteś?!! Mam nadzieję że nie historii. Pewnie nie możesz się pogodzić z tym, że wasza profesja utraciła prestiż i autorytet. Z tym, że dzisiaj nauczycielom wsadza się na głowę kosze na śmieci, a jak ktoś dostanie uwagę do zeszytu, to chwali się nią na forach internetowych. Mnie w takim razie też trudno pogodzić się, że ktoś kto uważa że nie ma Boga, może uczyć w polskich szkołach. Tak było za komuny, do dziś pamiętam wicedyrektorkę która opieprzała całą klasę że w gazetce szkolnej nie ma wzmianki o... rocznicy rewolucji październikowej! A dzisiaj co tydzień widzę ją w kościele. A co do Das Boot - każdy z tych idiotów na pokładzie służył Szatanowi w osobie Hitlera. Radcliffe gdy zagrał w tej sztuce miał jakieś 16-17 lat - to chyba za mało żeby paradować nago po scenie. Affleck w Pearl Harbor? Przyjaciel powinien być LOJALNY, inaczej to żmija nie kumpel. W "Psach" Franz Maurer rozwalił łeb kumplowi bzykającemu jego dziewczynę.

• użytkownik usunięty

Szatana dziecko nie ma, ale idelogicznie go przypominasz, bo on tez byl zachwiany moralanie. Pegagog to nie tylko nauczyciel - gdybyś przylożył sie do nauki wiedziałbyś to. Niewiele wiesz o historii, jeszcze mniej o socjologii, najmniej chyba o religii a o etyce NIC. I Nic z Ciebie nie bedzie, za poźno, łopata w dłoń albo ciagnij hajs od rodziców - zostaje jeszcze juma.

• Żadna praca nie hańbi, nawet z łopatą i szpadlem hehehe, ale takie ateistyczne niepolskie ścierwa to nadają się tylko do komory gazowej. Mam nadzieję że jeśli Jarosław Kaczyński zostanie prezydentem to zrobi z tym porządek, choć wolałbym raczej żeby Jezus wrócił i pogonił hołotę jak kiedyś w Świątyni pańskiej w Jerozolimie.

• użytkownik usunięty

Nie kompromituj się już bardziej idioto. Jesteś śmieciem z zaburzeniami umysłowymi. Widzę że długo myślałeś nad ta ripostą - która wykazała jedynie twoją głupotę. To dla mnie w jakiś sposób budujące, ale takie parszywe zakompleksione nieroby to potencjalni zboczeńcy, dewianci i szeroko pojęta patologia . Więc jesteś ciężarem dla społeczeństwa.

• Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• użytkownik usunięty

Już wiemy ze jesteś idiotą - daruj sobie głupcze. Wstyd mi ze w moim kraju sa tacy debile. Stanisław Lem powiedział "Dopóki nei skorzystałem z internetu, nei wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów"
                  Poświeciłem ci zbyt wiele czasu - mam nadzieje ze nie bedziesz długo marnował tlenu.

• ...powiedział człowiek którego pseudonim wziął się od nazwy pogańskiego bożka Trygława wyznawanego przez Słowian przed przyjęciem chrześcijaństwa. Ale na tym kończę, właśnie obejrzałem "Pianistę" i idę się tam podyskutować - a jest o czym.

• użytkownik usunięty

Jesteś idiotą niezdolnym do jakiejkolwiek dyskusji. Przynosisz wstyd swoim rodzicom - a jeśli dopiero teraz widziałeś Pianistę to jesteś opóźniony – pochwal się swojej matce tym co zamieszczasz bezczelny gówniarzu.

• Łajza o ksywce hagan musi poświęcać spore środki pieniężne, aby płacić najbardziej odrażającym menelom za możliwość spożywania ich skażonego nasienia. Bo jak inaczej wyjaśnić specyficzny odór szczelnie wypełniającego jego makówkę rzadkiego kału, który sączy się wszystkimi otworami, czego efekty widać i czuć na tym portalu.

• skoro twierdzisz , że jesteś pedagogiem , a czytając Twoje wpisy można stwierdzić, że inteligencji Ci nie brakuje, to możesz mi wytłumaczyć, czemu zniżasz się do takiego poziomu dyskusji??? Naprawdę zrobiło mi się przykro, że człowiek na poziomie może wyskoczyć z takimi tekstami. Co oczywiście nie oznacza, że się z Tobą nie zgadzam, po prostu jak dla wyzwiska nie są żadnym argumentem i to w stosunku nawet do osób, które mnie obrażają.

• użytkownik usunięty

Widocznie nie jestem człowiekiem na poziomie, nurzam się w bagnie żeby wciągnąć komuś łeb na powierzchnię. Nurzam się za kogoś, no niestety – obojętność to jedna z najgorszych cech człowieka. Z takiej obojętności czerpie wolność ten hitlerek – ostracyzm to jedyna stosowna reakcja. Udawanie, że się nie widzi to tworzenie cieplarnianych warunków dla rozwoju takiej patologii.
                  Nie wiem czy ma sens objaśnianie ci konstrukcje i celowość takich a nie innych zabiegów, ale z prymitywem rozmawia się jego językiem – żeby zrozumiał. Zawsze, aby uprościć drogę komunikacyjną schodzę na poziom tej czy innej ameby i daje mu szanse poczuć się tak jak osoby którym robi krzywdę, a jeśli się da to nawet gorzej. To już psychologia.
                  Jak będziesz rozmawiać z gwałcicielem który pierze żonę i grozi im? „Drogi panie – tak nie wolno, nie, pan jesteś nadmierne egzaltowany – oni cierpią”. Wtedy się tylko rozzuchwali i wyłapie co drugie słowo.
                  Zresztą moje wykształcenie nie jest nobilitujące i co innego mnie uskrzydla. Inteligencji właśnie mi brakuje, i życzyłbym sobie większej jasności umysłu, tego nigdy za wiele.

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu:
o