Podobnie jak homoseksualizm, schizofrenia to nie choroba.
To nie byłby w pełni udany dzień gdybym od kogoś nie usłyszał "zepsułeś", a już się martwiłem, dzięki^^
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Raczej efekt kiepskiej edukacji. Co jak co, ale nie z przymiotnikami to poziom podstawówki.
To, że w szkółkach parafialnych piszą razem wynika ze zwykłej nietolerancji do pisania oddzielnie. Trochę tolerancji!
dlatego jedynym środkiem zaradczym jest fizyczna eliminacja
Są dwa wyjścia. Eliminacja lub tolerancja. Ja jestem za tym drugim.
podobne poglądy miał Adolf Hitler, proszę pana
wie pan o tym?
a co sądzi pan o eliminacji łysych i otyłych osobników ze społeczeństwa?
Jestem za ale ty to powinieneś być przeciwko...
aktualnie ważę + - 58 kg, ważyłem się tydzień temu w aptece
za to u pana widać brzuszek i ma pan nieco pulchną twarzyczkę ;)
Podobnie jak Bylejakość, Niechcemisizm czy Myślotok (ślinotok też).
Poproszono mnie o udział w wywiadzie na ten temat. Oto moja odpowiedź.
http://www.youtube.com/watch?v=8TJxnYgP6D8&feature=playe...
Oczywiście, że nie choroba. Choroby psychiczne tak naprawdę nie istnieją, tzn. istnieją pewne cechy osobowości u danego człowieka, ale nie wynaleziono jak dotąd przyczyn biologicznych występowania owych (często dziwacznych, niezrozumiałych dla większości) zachowań, które błędnie nazywa się chorobą, a "leczenie" ich polega na tłumieniu naturalnych emocji konkretnych osób, które bywają niewygodne dla społeczeństwa.
oczywiście, że nie. jest to odstępstwo od normy, ale nie choroba
aby coś było chorobą, musi zostać podana jakaś przyczyna, która ją wywołała, i którą da się wykryć, wykonując odpowiednie badania, przyczyna biologiczna (czy jak to się tam nazywa)
czyli idąc tą droga pedofilia i homoseksualizm można wpakować do jednego wora ?
zasadniczo tak, jednak homoseksualiści nie wyrządzają krzywdy innym ludziom, a o pedofilach tego nie można już powiedzieć
jedno i drugie jest odstępstwem od normy
problem jest taki, że homosie nie są w stanie tego pojąć, tego że są nienormalni
np. ja też jestem odstępstwem od normy, ale potrafię się do tego przyznać i nie domagam się równego traktowania
,To jesteś pedofilem i piszesz z więzienia ???
"ja też jestem odstępstwem od normy" , po wypowiedzi stwierdzam, że homosiem nie jesteś więc pozostaje pedofil.
Schizofrenia, homoseksualizm czy pedofilia to zaburzenia psychiczne bądź neurologiczne czasem hormonalne. To co należy zrobić z takimi ludźmi zależy od tego jak bardzo zagrażają sobie, bliskim lub społeczeństwu. Jeśli np. Schizofrenik jedynie gada coś pod nosem ale nie stwarza zagrożenia dla siebie ani innych to bierze sobie leki i żyje w miare normalnie, niebezpieczni są przetrzymywani w psychiatrykach. Homoseksualizm sam w sobie nie powoduje zagrożenia dla zdrowia i życia jednak należy wziąć pod uwagę że jest to wynaturzenie sprzeczne z prawem Biblijnym oraz teorią ewolucji, jedno i drugie sugeruje wyeliminowanie takiego wynaturzenia ze społeczeństwa (co nie oznacza eliminowania ludzi, raczej leczenie i zakaz propagowania). Pedofilia natomiast jest w sposób oczywisty szkodliwa dla zdrowia i to jeszcze tych których powinniśmy chronić w pierwszej kolejności. Pedofile powinni zatem być odseparowani od społeczeństwa, leczeni i monitorowani. Ci którzy popełniliby czyn pedofilski powinni zostać wykastrowani i osadzeni w psychiatryku.
"Homoseksualizm sam w sobie nie powoduje zagrożenia dla zdrowia i życia"
Wiec nie ma powodu, by to "leczyc" lub zakazywac mowienia o tym, bo oczywiscie nikt nie propaguje homoseksualizmu, tak jak nie propaguje sie heteroseksualizmu.
Jezeli ktos chce ubezwlasnowolnienia takiej osoby, bo np wedlug niego nie zgadza sie to z przekazem biblijnym, to takiej osobie proponuje leczenie. W przeciwnym razie moze skonczyc w kryminale, jesli jej dzialania beda zaawansowane.
Wg. ewolucjonistów jesteśmy zwierzętami i naszym celem jest rozmnażanie się i wzbogacenie kolejnych pokoleń o osobniki o lepszych genach a co za tym idzie lepiej przystosowanych do przetrwania i rozmnażania. Ewolucja eliminuje coś co zagraża rozwojowi gatunku a tym właśnie jest homoseksualizm. Biblia natomiast mówi, że Bóg brzydzi się homoseksualizmem i tacy "królestwa niebieskiego nie odziedziczą". W starożytnym Izraelu nakazywano zabić homoseksualistów ale Jezus nakazał tolerować wszystkich ludzi. Tolerancja jednak, nie oznacza akceptacji. Tolerancja oznacza tolerowanie istnienia ludzi ale nie oznacza zmiany poglądu na to co jest złe a co dobre. A wg. ewolucji i Boga homoseksualizm jest błędem w programie, który tak czy inaczej zostanie wyeliminowany. Jeśli mówisz o czymś dobrym ze jest złe a złe jest dobre to propagujesz kłamstwo, jeśli ludzie krzyczą że homoseksualizm jest dobry to propagują kłamstwo i propagują homoseksualizm bo przyzwalają na błędne myślenie a co za tym błędne uczynki.
Jak widac nie zagraza, i nic na to nie wskazuje by mialo zagrozic, ewolucja juz dawno to zauwazyla, ewolucjonisci nie.
O bogu i biblii, mnie nie obchodzi.
To wy jestescie niebezpieczni, nie homosie.
Jacy my? Do kogo mnie zaliczysz? Ja jestem głosem rozsądku, nikogo nie zachęcam do wyrządzania krzywdy. Uważam że ludzie powinni naprawiać świat bez przemocy a jeśli zacznie działać Bóg jak zapowiada Biblia to cóż, ktoś kto dopuszczał się czynów haniebnych nie przeżyje.
Wy wierzacy.
Nie jestes glosem rozsadku, jestes glosem klamstwa, podpierasz sie czyms czego istnienia nikt nigdy nie udowodnil, i nie udowodni bo tego nie ma. Malo tego, probujesz wykorzystac to do tworzenia swiata po swojemu. No juz bardziej podlym byc nie mozesz ;p