Zamordował dla Komorowskiego.
http://www.fronda.pl/a/zabil-przyjaciela-bo-ten-zaglosowal-n...
Pozdrawiam serdecznie.
Zamordował dla Komorowskiego.
http://www.fronda.pl/a/zabil-przyjaciela-bo-ten-zaglosowal-n...
Pozdrawiam serdecznie.
Najmocniej Szanownego Pana o przebaczenie upraszać pragnę z powodu jego uzależnienia od Tibii i tamtejszej nikłej grupki przyjaciół po fachu.
Pozdrawiam serdecznie.
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
"marcin protop w rurkach" to ten słynny Rurku od stołu Durczoka ?
http://www.youtube.com/watch?v=W479P3zXukk
W rzeczywistości pewnie zabił go, bo pomieszało mu się na starość. Wielu starszych ludzi z drobiazgów potrafi robić wielką sprawę, bo na istotne rzeczy nie mają już żadnego wpływu, ani czasu.
Ale oczywiście można z tego zrobić sprawę polityczną, motłoch wszystko kupi.
Nie, zawsze można myśleć jak ela i oczywiście uznać iż spór o prezydentów nie miał nic wspólnego z morderstwem... a tym bardziej pod żadnym pozorem nie można łączyć bUla z takim czynem , nawet nikomu nie powinno to przez myśl przejść a co dopiero przez gardło...
Zdajesz sobie sprawę, że mowa tu o morderstwie 70+ latka przez innego 70+ latka? Spór o prezydentów był tylko pretekstem, równie dobrze mogła być nim pogoda. Serio nigdy nie miałeś do czynienia z samotnymi, starszymi ludźmi, nie masz najmniejszego pojęcia w jaki sposób myślą?
Łączenia zwyczajnej tragedii z polityką nawet nie muszę komentować, moim zdaniem to dość jednoznaczne zaklasyfikowanie samego siebie jako idioty, któremu całkowicie pomieszał się świat wirtualny z rzeczywistością.
No sorry, ale Twoje argumenty są o kant kuli... tak owszem rozumiałbym gdyby to się tyczyło ludzi 85, 90 lat.. ale 70 lat ? Przecież Twoje wspaniałe PO zarządziło , że człowiek może pracować do 67roku życia, nawet było w planie podobno 70 lat, a więc w tym wieku człowiek jest w 100% zdrowy, poczytalny, odpowiedzialny, a Ty mi tutaj wypisujesz jakieś farmazony o starości samotności i ułomności umysłowej...
Niech zgadnę - należysz do osób, według których podniesienie wieku emerytalnego było celowym i niezależnym od niczego planem PO, mającym na celu wyłudzenie ze społeczeństwa pieniędzy, prawda?
Do tego momentu nie miałeś pojęcia, że to ogólnoświatowa tendencja, podzielana przez wszystkie rozwinięte i rozwijające się kraje, wymuszona wzrostem średniej wieku? Dlatego zresztą PiS mimo obietnic obniżyć go nie może i nigdy tego nie zrobi, podobnie jak wszyscy kolejni rządzący.
To trochę jak z wizami do USA - jeden z mechanizmów sterowania tą najgłupsza, najgorzej poinformowaną, a jednocześnie najliczniejszą grupą społeczną. Nikt z nich nie wie czemu tak właściwie te wizy nadal mamy - więc kolejny politycy mogą temat wykorzystywać w zależności od potrzeb ("Ten i tamten nie doprowadzili do zniesienia wiz, bo byli poddanymi USA", "my doprowadzimy do zniesienia wiz, bo jesteśmy równorzędnym partnerem" i tak dalej.).
To jest wręcz zabawne słuchać albo czytać co niektórych i dosłownie widzieć jak myślą, jakby ich puste głowy były przezroczyste.
"Do tego momentu nie miałeś pojęcia, że to ogólnoświatowa tendencja, podzielana przez wszystkie rozwinięte i rozwijające się kraje, wymuszona wzrostem średniej wieku? Dlatego zresztą PiS mimo obietnic obniżyć go nie może i nigdy tego nie zrobi, podobnie jak wszyscy kolejni rządzący. "
W jednym poście piszesz, że 70 lat to już starość, nieudolność, samotność i morderstwa z byle powodu to norma, zaś następnie, że taki wiek to jednak światowe standardy pod względem zdolności do pracy ?
PO (Twoja ukochana partia) jedynie posłużyła się propagandą światowa, czyli tak jak piszesz "świat pracuje do 67 roku życia, pracujmy i My tak ! Hej !"
Pomijam już fakt, iż tylko kilka Państw w Europie pracuje do 67 roku życia lub więcej, a większość do 66 roku życia lub mniej... no ale każdy widzi to inaczej...
http://info.wyborcza.biz/szukaj/gospodarka/2+filar+emerytaln...
Mało tego w takiej pięknej Francji tygodniowy czas pracy to 35h przy wieku emerytalnym 65, a Polska ? 40h pracy w tygodniu i wiek 67... no no faktycznie zbliżamy się do "potęg" Europy...
>"W jednym poście piszesz, że 70 lat to już starość, nieudolność, samotność i morderstwa z byle powodu to norma"
To naprawdę nie jest zbyt sprytny pomysł by przeinaczać posty widniejące tuż ponad Twoim.
Wspomniałem o pewnej specyfice myślenia starszych, samotnych osób, a nie żadnej normie w nieudolności i morderstwach. Poprzednia wypowiedzi tak przy okazji miała ośmieszyć Twój proces myślowy. Jak widać, w 100% trafnie:
>"PO (Twoja ukochana partia) jedynie posłużyła się propagandą światowa"
Choć zapomniałem wspomnieć o oczywistościach, jak to że to pewnie element kolejnej spiskowej teorii.
Wracając do tematu - wiek emerytalny póki co jeszcze nie wynosi u nas 67 lat. Tyle osiągnie w 2020 roku. Mniej więcej w tym samym czasie co reszta rozwiniętego świata. O tym też nie wiedziałeś, prawda?
Jeśli chodzi o jego całość to tak jak pisałem, tendencja zachowuje nieustanny wzrost, analogicznie do średniej wieku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Retirement_age
Polecam korzystać z nieco lepiej udokumentowanych źródeł.
Jeśli chodzi o Francję - to nie jest normalne, że znacznie bardziej rozwinięte gospodarki utrzymują nieco lepsze systemy? Czyżby dała o sobie znać lewacka mentalność "wszystkim równo niezależnie od wszystkiego"? Nie byłbym zdziwiony, dobrze wiem że większość internetowej "prawicy" to lewactwo kreujące się na prawicę. Świadczy o tym sam fakt popierania lewicowej partii jaką jest PiS, z poniekąd niezrozumiałych dla mnie względów identyfikowana z prawicą.
We Francji wiek emerytalny osiągnie 67 lat krótko po nas. Już przecież pisałem, że to światowa tendencja i żadna partia niczego z tym zrobić nie może.
Natomiast mocniejsza gospodarka pozwala na krótszy czas pracy w tygodniu.
Gdy w Bangladeszu średnia wieku wzrośnie do europejskiego poziomu, wiek emerytalny również wzrośnie.
Czego tu można było nie zrozumieć?
Ale co ty piszesz o tym co będzie we Francji ? a skąd masz taką pewność, ze tak sie stanie ? Może jeszcze mi powiesz , że na bank zwiększą liczbę godzin w tygodniu ? I nasz obecny system jest idealny, a nawet wypadało by wydłużyć czas pracy/wiek emerytalny ?
"Natomiast mocniejsza gospodarka pozwala na krótszy czas pracy w tygodniu. "
i od razu pod spodem piszesz :
"Gdy w Bangladeszu średnia wieku wzrośnie do europejskiego poziomu, wiek emerytalny również wzrośnie.
Czego tu można było nie zrozumieć?"
No to ten wiek emerytalny zależy od średniej długości życia, czy od siły gospodarki ? bo się coś motasz koleżko.
>"Ale co ty piszesz o tym co będzie we Francji ? a skąd masz taką pewność, ze tak sie stanie ?"
Ponieważ sprawa jest analogiczna do naszej - u nas też w chwili obecnej wiek emerytalny nie wynosi 67 lat, a jest stopniowo wydłużany w zależności od starzenia się społeczeństwa.
A więc skąd masz taką pewność, że tak się stanie? xD
>"Może jeszcze mi powiesz , że na bank zwiększą liczbę godzin w tygodniu ? I nasz obecny system jest idealny, a nawet wypadało by wydłużyć czas pracy/wiek emerytalny ?"
Nigdy nie wiedziałem czemu mają służyć takie głupkowate domniemania. Tak bardzo lubisz się mylić, czy o co chodzi?
Nie zrozumiałeś. Odniosłem się do tego:
>"w takiej pięknej Francji tygodniowy czas pracy to 35h przy wieku emerytalnym 65, a Polska ? 40h pracy w tygodniu i wiek 67"
Nie wiem czy wiesz, ale wiek emerytalny, a tygodniowy czas pracy to dwie różne sprawy.
Nic dziwnego, że coś ci się tu wydaje zamotane, jeśli mieszasz dwie zupełnie inne kwestie, byleby tylko pokazać Polskę jako gorszą. Robią tak wszyscy bezwartościowi malkontenci. Chłopie, Ty ne wiedziałeś nawet jak przebiega w Polsce wydłużanie wieku emerytalnego, tyle że "wzrasta do 67 lat". A jak usłyszałeś, że we Francji wprowadzono identyczną ustawę, to palisz głupa "a skąd pewność że tak się stanie?" xD
"Francji wprowadzono identyczną ustawę"
Jesteś tego pewien ?
Ależ oczywiście, wiek emerytalny, czas pracy, a może jeszcze mi powiesz ,że stawki za roboczogodzinę nie mają zupełnie znaczenia na różnicę w życiu między Francją a Polska...
Powinni Ci nadać przydomek WikiNonsens
Tak. Jak wspominałem, podobnie jak w Polsce, stopniowo zwiększają wiek emerytalny do docelowych 67 lat.
>"a może jeszcze mi powiesz ,że stawki za roboczogodzinę nie mają zupełnie znaczenia na różnicę w życiu między Francją a Polska..."
Kolejny głupkowaty wniosek miał być odpowiedzią na pytanie o sens głupkowatych wniosków?
Przecież Twój wniosek był głupkowaty:
>"Ależ oczywiście, wiek emerytalny, czas pracy, a może jeszcze mi powiesz ,że stawki za roboczogodzinę nie mają zupełnie znaczenia na różnicę w życiu między Francją a Polska..."
Przecież rozumny, trzeźwo myślący człowiek nie roni takich rzeczy skoro nigdzie nic takiego nie zasugerowałem.
Więc to żadna brednia.
pan NADPREZYDENT, jaroslaw kaczynski http://youtu.be/Xlu4RchDt1k
Zabiłby Pan za to wzorem Pana Cyby i Pana z artykułu. To i tak lepiej niż Pana zapędy do mordowania małych dzieci. Pozdrawiam serdecznie.
Nie, mnie tylko smieszy ten"suwerenny prezydent".
Nie ma Pan kompetencji do obrażania suwerennego narodu, który przy frekwencji ponad 50% wybrał Pana Doktora Dudę na prezydenta.
Pozdrawiam serdecznie.
To nie jest obrazanie, tylko stwierdzenie faktow, ten "prezydent" to atrapa.
Chciałby Pan. To tylko propaganda tworzona na potrzeby publiki o Pana poziomie.
Pozdrawiam serdecznie.
Wlasnie nie, ale takie sa fakty prosze Pana.
Właśnie tak, choć ciężko Panu pogodzić się z faktami.
Pozdrawiam serdecznie.
To Pan jest z faktami na bakier, co widac nie od dzis.
Szanowny Pan jest faktofobem. Pozdrawiam serdecznie.
Chorobliwie lęka się Pan faktów. Pozdrawiam serdecznie.
Wyłącznie w wymiarze bulwarowym. Pozdrawiam serdecznie.
W Szanownego Pana chlewnym miocie. Pozdrawiam serdecznie.
Znakomicie Szanowny Pan uzupelnil nazwe wlasnego miotu.
Tytułowałem wyłącznie Szanownego Pana miot. Pan Jacek Nawrat by Panem pozamiatał posadzkę basenową.
Pozdrawiam serdecznie.
Tytulem wlasnego, przez pomylke. Nim wejde do basenu, pan jacek czysci dno, niczym glonojad.