Max66 w odpowiedzi na post: Oktavian7 |
ocenił(a) ten film na: 8 /topic/1364964/reply/7487691/edit /forum/reply/7487691/canEdit
Biedny, mały, pryszczaty trollu, koniecznie zmień dealera - wciąganie tego szajsu, który on ci sprzedaje, przeżre wszystkie 3 szare komórki, które ci jeszcze zostały, gdyż twój poziom inteligencji lokuje się w okolicach paleozoicznego trylobitu.
Swoim wpisem, starasz się chyba udowodnić wszystkim, że się z własnym organem na główki pozamieniałeś. Argumenty? Proszę bardzo:
Świadomym i konsekwentnym w swych przekonaniach ateistą zostałem w drugiej połowie lat 70 zeszłego stulecia, więc jeszcze za głębokiej komuny, kiedy właśnie w dobrym tonie, jako wyraz antykomunizmu, było chodzenie do kościoła, na religię, czy wręcz należenie do powstałej w 1979r. Oazy. Dla ówczesnych ciasno myślących (jak twój) móżdżków, nie do pomyślenia był sceptycyzm zarówno w odniesieniu do doktryny marksistowsko-leninowskiej, jak i katolickiej.
Odrzucenie religii było moją najlepszą, najmądrzejszą decyzją w życiu, jestem z niej najbardziej dumny.
Decyzja ta dała mi wielką siłę charakteru, wysokie poczucie własnej wartości, świadomość, że wszystko zawdzięczam sobie, nie muszę przed nikim skamleć, padać na kolana. Pozwala mi na tolerancję dla wszelkich przekonań, pod warunkiem, oczywiście, że nie nawołują do zbrodni, fanatyzmu, czy nienawiści.
Nie kradnę, nie zabijam, nie dlatego, że ktoś postraszył mnie przyszłym przypiekaniem dupy na wolnym ogniu, ale z głębokiego wewnętrznego przekonania, że tak nie należy, gdyż wyznaję zasady humanizmu, więc mi nie pierdziel, zdewociały, marny robalu o braku zasad, czy odwagi. I sam nie zanieczyszczaj Polski rydzykowym cuchnącym szlamem.